top of page

About 

0001
0002
0003
0004
0005
0006
0007
0008
0009
0010
0011
0012
0013

Fordeler med Flexiteek

 

Flexiteek`s høye kvalitet gjør at mange av verdens båtbyggere velger å samarbeide med oss. Flexiteek er markedsleder, innehar verdensomfattende patent og over 100 distributører rundt om i verden i 38 land. Se www.flexiteek.com for mye spennende design som vi kan lage for deg!

 

 • Vedlikeholdsfritt (trenger kun vask)

 • Anti-skli, tørt eller vått. Flexiteek gir et utrolig grep i tøffe forhold (ASTM D 4518)

 • Motstandsdyktig mot flekker (olje, bensin, vin, blod). Høytrykkspyler kan brukes

 • Falmer og sprekker ikke

 • UV-bestandig. Oppfyller ASTM G 154-00

 • Reduserer støy med 11 dB

 • Flammehemmende. er i samsvar med AS/NZ 53837th

 • Sveiseskjøter gir et vanntett båtdekk med lenger levetid enn limte skjøter

 • Ingen hull, Flexiteek limes fast i dekket

 • 5 års garanti på materialet

 • Miljøvennlig og 100% resirkulerbart

images (1).jpg

Litt mer om vedlikehold

 

Flexiteek skal ikke behandles med olje, lakk, sealer, polish, voks, teflon eller andre typer midler for treverk eller plast. Bruk heller ikke blekemidler som lut, salmiakk, klor eller løsemidler som white sprit, rødsprit, aceton, tynner, lynol eller lignende.

 

I utgangspunktet er Flexiteek vedlikeholdsfritt, men det er påkrevet med vask og rengjøring på samme måte som man vasker et glassfiberdekk eller skrubber et teakdekk. Bruk vann og båtshampoo, oppvaskmiddel (Zalo/Sunlight eller lign.) eller et gulvrengjøringsmiddel (grønnsåpe eller lign.). Flexiteek har en ru struktur på overflaten og det er derfor best å bruke en svaber, skrubb eller båtkost til å vaske med. Skyll godt med vann til slutt for å fjerne såpen. Hvis man ikke vasker Flexiteek, kan skitt og urenheter tråkkes ned i materialet og med tiden bli vanskelig å fjerne.

Plastsveising

 

Flexiteek lages ved at "Flexiteek - plankene" sveises sammen med plastsveisepistol og tråd fra baksiden. For å få et godt resultat kreves at man har riktig sveiseutstyr og kunnskap om materialene og plastsveising. Kan du gjøre det selv? Vi vil sammenligne det med om du ønsker å omlakkere bilen din selv for å spare penger. I praksis er det nok mulig, men for de aller fleste blir resultatet så dårlig at man velger å la kvalifiserte folk med riktig utstyr og kunnskap gjøre det. Det er derimot fullt mulig for deg å lage maler og eventuelt lime Flexiteek-dekket på båten selv. Les mer om dette under "Flexiteek maler" og "Flexiteek montering".

images (8).jpg
images (14).jpg

Layout og fasong

 

 

Når vi skal lage Flexiteek dekk til en båt er det flere ting vi må ta stilling til. De fleste som har holdt på med båt vet at det stort sett ikke finnes en rett vinkel eller symmetriske flater. Når man skal bestemme layout på et Flexiteek-dekk hvor natene løper parallelt gjennom dekket med 45mm avstand, blir skjevheter og usymmetriske linjer fort synlige hvis man ikke har tatt høyde for dette i utformingen av dekket. Det er du som bestemmer hvor mye og hvor Flexiteek skal legges – vi kan gi anbefalinger. Vi kommer til din båt for gratis prisoverslag og evt. installasjon.

Omramming av Flexiteek

 

Med omramming mener vi at panelet er omrammet av en bord/planke som går langs panelets ytterkant. På et ordinært teakdekk er dette viktig fordi det skal forhindre vann i å trenge inn i endeveden på de øvrige plankene. Mange nye båter med teakdekk på markedet i dag har ikke omramming i det hele tatt (for å spare penger). På et Flexiteek-dekk er ikke vanninntrenging noe problem og omrammingen lages i stor grad for å få dekket til å se ut som et teakdekk. Etter vår mening passer omramming av Flexiteek-paneler best når panelene er relativt kantede/rektangulære i fasongen. Er panelene buede og har mange kurver vil omramming kunne se rotete ut samtidig som det fordyrer selve panelet. Ofte velger vi helt eller delvis å omramme paneler til badeplattform og lignende, mens paneler til cockpit og små deler på dekk gjerne lages uten omramming.

images (13).jpg
Teak-black-3.jpg

FLEXITEEK TRIMS

Flexiteek trims can be combined with other Flexiteek decking
products to provide a perfect finish for that uniform Flexiteek look.

All trims are delivered un-sanded.

Rubbing Rail 65mm

Size 65mm x 20mm. As well as a rubbing rail, this versatile section can be used for other applications.
Color: Teak, Scrubbed, Weathered, Carbon

Rubbing-rail-65x20-177.jpg

Rubbing Rail 100mm

Size 100mm x 20mm. As well as a rubbing rail, this versatile section can be used for other applications.
Color: Teak, Scrubbed, Weathered, Carbon

Toe Rail

Size 34 x 40mm. A 10mm diameter plug section is available to fill in the screw holes after installation.
Color: Teak, Scrubbed, Weathered

Rubbing-rail-100x20-177.jpg
Toe-rail-Teak-177.jpg

Angle-Section

Angle-Section 60mm x 50mm which has numerous uses from step edges to disguising hatch edges or as part of a capping rail trim etc.
Color: Teak, Scrubbed, Weathered

Angle-section-177.jpg
bottom of page